Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 24 januari 2015

Lite av varje

Igår bjöd D på bakad potatis med löjrom. Supergott.
Idag kommer Sara & Per till oss och då ska vi ha ostprovning. Vi ska prova fyra olika ostar. Bleu d'Auvergne, Bresse Bleu , Brie le p’tit Connaiseur och Farmhouse cheddar.
Innan D förbereder för ostprovning så har hon varit ute med snöslungan. Jag bidrar till ostprovningen genom att skriva ihop fakta om de olika ostarna. Då får gästerna bl. a.  veta de olika ostarnas ursprung och tillverkningssätt.

Utsökt fredagmiddag.

Nu får D lättare att fylla på i Birdie nam nam.

10 kommentarer:

  1. Trevligt med ostprovning! Tror inte att jag provat någon av ostarna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt att prova nyheter. I dagens inlägg utses favoriten.

      Radera
  2. Nu har jag iofs precis ätit middag, men din fredagsmiddag skulle jag utan minsta problem ta som "efterrätt". Mums! Ostprovning är kul, speciellt om man får veta hur och var de tillverkats. Har förresten en gång besökt Roquefort fabriken i Frankrike. Ett stort "misstag" - osten är otroligt god men doften (=stanken) i fabriken var hemsk;-)

    SvaraRadera
  3. Det ser supergott ut! Tror det smakade lika gott!

    SvaraRadera
  4. Det där med ostprovning är något som låter jättetrevligt och det är något jag har tänkt att testa själv. Hoppas ni hade en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  5. Gott med bakad potatis och löjrom. Ser fram emot att ta del av er ostprovning. Jag gillar ost mycket!

    SvaraRadera