Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 30 januari 2016

Anpassningsbar

Veckans tulpaner.
Tänk så lätt man anpassar sig till nya förhållanden. Redan efter några dagar med den nya fibertekniken så känns det helt naturligt att slå på TV:n, titta på en svart ruta i en halvtimma och sedan be D om hjälp med en återställning. Efter att sedan via datorn ha skickat nya signaler till boxen och tryckt på Viasat-knappen på fjärrkontrollen så hoppar TV:n igång och allt är som det ska vara. Men, ska det verkligen vara så här? Nej, men nu är det så här det är.
Vad gör jag då åt detta? Ingenting, jag tar det lugnt. Det är ju ändå helg.

Är man som jag pensionär och stugsittare så är en sån start på dagen inget bekymmer. Allra helst inte när en god helgfrukost väntar. Efter frukosten vidtar den djupgående analysen av dagens V 75-omgång. Efter att ha "kört loppen i badkaret" några gånger är det bara att strecka på och lämna in. Sooner or later.
Våraning.

8 kommentarer:

 1. Hahaha! Ja, det är nog tur att människan är så anpassningsbar i sådana lägen. Du har ju inget val och inte brådis heller. Å nyheterna som du annars hade tittat på mitt i natten är ju kvar mitt på dagen, fast då är dom iofs inga nyheter längre, men so what;-)

  Nu har jag ju (o-)vanan att läsa böcker i badkaret så jag har full förståelse för att man kan även knåpa ihop ett V75 system där;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyheter som nyheter.

   Tyvärr kan jag inte bada i badkaret. Skulle jag lyckas ta mig i badet så skulle jag bli kvar där och vem vill det.
   Loppen kan jag däremot "köra i badkaret". Då vinner dessutom alltid nån av mina hästar.

   Radera
 2. Vilka fina blommor!
  Lycka till på V75!
  Har hör med Omgivningen om tv start med fiber och han säger här att våra grannar (ja, dom bor ju en bit bort), men dom tycker också det är alldeles för lång väntetid för att få igång tv:n med fiber, så dom har sina tv apparater i vänteläge.......men jag säger som du, ska det vara så!
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt med en ny bukett tulpaner varje vecka.

   Tack för "lyckosparken", den torde behövas.

   Nej, så ska det inte vara, eller... Jag ska ta ett snack med Viasats support nästa vecka.

   Radera
 3. Låter inte så där jättekul att behöva sitta och titta på en svart ruta i 30 minuter ;-) Men det löser sig säkert under kommande vecka :-) Vilken vacker bukett !! Tacka D för tipset att stoppa ner tulpanlökarna i jorden. Alltid händer det väl något förr eller senare eller så händer ingenting men då har jag ju iallafall testat !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns inte särskilt upplyftande att sitta och glo in i en svart TV-ruta. Vi får se vilka besked jag får när jag tar kontakt med Viasat.
   Tacket framfört. Lycka till med odlingen! Att testa är aldrig fel.

   Radera
 4. Det låter som att den nya fibertekniken tar oss tillbaka till den tid när hela Sverige satt stilla och tittade på den fantastiska testbilden! .)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli kickad tillbaka till slutet på 50-talet brukar kännas rätt OK, men inte i detta sammanhang.

   Radera