Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 15 februari 2016

Anledning att fira

Igår firade vi så klart lite extra när det var Alla Hjärtans Dag. Det blev en läcker soppa med hembakad ciabatta och ett gott mousserande vin till. Efter middagen tittade vi på ett avsnitt ur serien Italienska trädgårdar.
Nelson och Osborne håller förstås matte
sällskap i köket när hon ska förbereda
middagen.

Det var en vacker Alla Hjärtans Dag igår.

Hummern ligger och väntar på att placeras
på tallrik.


Snart är oxå soppan på plats.

Middagen klar att avnjutas.

 Som dessert bjöd D på kärlekschoklad.

Det var en uppskattad hälsning jag fick av D.

8 kommentarer:

 1. Den där soppan ser ju så grymt god ut!!! Här blir det nog snart soppa till lunch (vi är båda hemma med nån konstig matthet + magont) men det blir utan hummer... Fin present också :)

  SvaraRadera
 2. Läckert! Och vacker mat! Och vilken dessert! Rätt så!
  hej!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en Alla Hjärtans Dag fylld av godsaker.

   Radera
 3. Tak för länken om hur man lagar blomkålssoppan. Låter himla gott måste jag säga. Mums! Dessutom älskar vi hummer, men hittills har vi bara ätit den i gratinerad form. Kul med nya spännande recept!

  Åsså kan jag inte låta bli att skratta åt köksbilden med hundarnas "leksaker" på golvet. Hoppas D har ögonen med sig där. Bilden påminner mig av en kollega som har småbarn. De älskar att leka med lego... på köksgolvet. Han svor rejält varje gång han lyckades trampa på en legobit;-)

  Å vilken fin present av D till dig. Även den bilden påminner migom en sak. L'Oréals slogan "You deserve it because you are worth it". Bästa slogan ever i mina ögon. Å nej, jag använder inte företaget parfym utan den slogan poppar alltid upp i mitt huvud när jag köper nå't åt mig själv eller unnar mig nå't extra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blomkålssoppa låter ju inte så upphetsande, men den var en riktig höjdare. Hummern förhöjer så klart det hela. Hoppas att ni testar och oxå blir nöjda.

   Ja,att ha hundvalp är lite som att ha barn. D svär inte, men små legobitar kan förstås vara mera irriterande.

   Kärlekschokladen var en höjdaravslutning på dagen.

   Visst är det väl ok att oxå uppvakta sig själv ibland.

   Radera
 4. Hummersoppa och kärlekschoklad ! Ljuvligt :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, det vbar en ljuvlig dag.

  SvaraRadera