Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 19 juli 2016

Skördetider


Ordningen återställd och växtligheten frodas.
Efter gårdagens ihållande dagsregn så är nu ordningen återställd med blå himmel och strålande sol. Nu blir skördesysslorna oxå allt intensivare. Gurkan i växthuset har D dagligen tagit in i några veckor nu. Förutom att dagligen äta färsk gurka så blir det mycket inlagd gurka av olika sorter vilket är nåt jag tycker mycket om. Sånt som förgyller måltider på bistra höst- och vinterdagar. 

Tomaterna är på gång och det blir rikligt. Squash kommer garanterat att återfinnas på tallriken de närmaste dagarna. Rödbetor blir ett annat måltidsinslag. Nyupptagen potatis, Swift och Princess hittills,  återkommer oxå rätt ofta på matbordet. Frukostyoughurten får sedan en tid sällskap av solvarma hallon och av svarta vinbären har D gjort gelé.  
Allt detta, det kallar jag lyx.
Jag återkommer säkert med ytterligare skörderapporter då jag oxå har flera bilder att bjuda på.

Årets squash ser riktigt fin ut. Inte så monstruös
och vätskerik som så ofta är fallet.
Det växer så det knakar.

8 kommentarer:

 1. Utan regn ingen skörd, ja, om man inte vattnar förstås vilket kanske är att föredra :-) Visst är det lyxigt att kunna tillaga och äta av sina egna odlade produkter. Snart kanske ni till och med måste bygga ut växthuset så allt det goda får plats :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn är ju oxå av godo i dessa tider. Lyxigt är vad det är, men nån växthusutbyggnad blir det inte. Vi har rätt gott om plats för våra behov.

   Radera
 2. Verkligen lyx med egenskördade grönsaker! Och härligt med fint sommarväder igen!

  SvaraRadera
 3. Som det ska vara m a o.

  SvaraRadera
 4. Lyx är ju bara förnamnet! Å dina otroligt fina bilder är helt klart ett bevis på att den här sommaren var betydligt bättre är fjolårets. Fotot med squash i korgen är helt underbar med den fina "belysningen".

  SvaraRadera
 5. Lyx var ordet.
  Ja, tänk att det blev "belysning" på squashen.

  SvaraRadera
 6. Du milde så sugen jag blir på alla läckerheter. Det måste finnas att starkare ord för lyx!
  För det andra så tycker jag att sommaren rusar fram som tåget. Redan skördedags och jag skulle gärna vilja sätta klackarna i marken och stanna upp det skenande vidundret, kallat sommar! ,)

  SvaraRadera
 7. Sedan några dagar tillbaka äter vi nyskördad gurka från Getingstorp. Vi är inte bortskämda med egenodlat så jag kan tala om att det är en stor skillnad mellan Getingstorp och COOP, fördel Getingstorp!

  Och så prydligt, välskött och vackert allt ser ut!

  SvaraRadera