I morse var lyktstolparna tända när jag gick upp; ytterligare ett hösttecken. Dom släcktes i samma ögonblick som bilden togs. |
Så här har jag aldrig ätit hallon förr. |
Utsikt från min matplats i köket. |
Vinet Barefoot passade utmärkt till salladen. Zinfandel har blivit nya favoritdruvan. |
I lördags bjöd D på ännu en nyhet, pasta med vitlök, tomater och ansjovis. Det är spännande att prova på nya maträtter.
Sallad och tomater, nyskördat från trädgården. |
Levande ljus hör måltiderna till under höst och vinter. |
Den pastarätten gillade jag. |
Det ser gott och lyxigt ut med hallon i salladen! Önskar en fin söndag!
SvaraRaderaTack! Hallon och hallonsås i sallad, vem kom på det tro. Gott var det i a f. En fin söndag till er oxå!
RaderaHaha, det där skulle aaaaldrig gå hem hos mina herrar! Frukt har inget med mat att göra, anser mannen min bestämt. Jag har dock inte problem med det, tomater är ju också frukter så var går gränsen? Roligt att du provar på allt, D verkar vara en mästare i köket också!
SvaraRaderaJag har med åren blivit allt mera benägen att prova ny mat, inte minst sedan vi slutade äta kött. D är en mästare på det mesta, för att inte säga allt, hon företar sig.
RaderaSå himla mysigt du får allt att framstå med dina fina bilder och så ljuvligt god vegetabilisk mat. Gillar att man blandar in frukt och bär i maten, det blir bara mer spännande och tillför extra god smak plus att det ser inbjudande ut på tallriken. Igår satt vi ute på terrassen och åt middag, tror inte det hänt tidigare, vi är ju iallafall i oktober. Idag har vi dessutom riktig sommarvärme med 30 grader, helt underbart :-D
SvaraRaderaTack! Det är bra att jag får det att framstå som himla mysigt för det är nämligen himla mysigt. Det låter oxå himla mysigt att ni åt middag på terrassen igår. 30 grader låter härligt, här närmar vi oss ensiffriga gradtal nu.
RaderaInomhus med levande ljus...hösten är här på allvar alltså...
SvaraRaderaJa, ingen tvekan råder längre.
RaderaJa, här är det också slut med middagarna på balkongen. Men frukost och ibland lunch går fortfarande alldeles utmärkt. Men jag saknar de långa "uppsittarkvällarna" med en bok på balkongen.
SvaraRaderaPastarätten heter Puttanesca och är en av mina absoluta favoriträtter hos l'Incontro. De tillagar den även med kapris och persilja. Älskar den starka sältan från ansjovis mot den mjuka nästan söta smaken av tomater. Dregel, dregel! Lyx med sallad direkt från den egna trädgården:-)
Nu blir det "kuraskymningkvällar", inte dumt det heller. Puttanesca , Nu fick jag lära mig nåt nytt igen. Och visst ger sältan en extra dimension.
RaderaVisst är det lyx att plocka in grönsaker från trädgården i oktober. Idag blev det mera sallad och morötter till "Veckans fisk".