Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 2 oktober 2016

Inomhusmåltidernas tid är här

 I morse var lyktstolparna tända när jag gick upp;
ytterligare ett hösttecken. Dom släcktes i samma
ögonblick som bilden togs.
 I fredags bjöd Dkycklingsallad med hallon,  kycklingen ersatt med quornfilé. Måltiden intagen i köket vilket kändes lite ovant eftersom vi nästan uteslutande ätit utomhus eller i växthuset de senaste månaderna.
Så här har jag aldrig ätit hallon förr.
Utsikt från min matplats i köket.

Vinet Barefoot passade utmärkt
till salladen.
Zinfandel har blivit nya favoritdruvan.

I lördags bjöd D på ännu en nyhet, pasta med vitlök, tomater och ansjovis. Det är spännande att prova på nya maträtter.
Sallad och tomater, nyskördat från trädgården.
Levande ljus hör måltiderna till under höst och vinter.

 Den pastarätten gillade jag.




10 kommentarer:

  1. Det ser gott och lyxigt ut med hallon i salladen! Önskar en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hallon och hallonsås i sallad, vem kom på det tro. Gott var det i a f. En fin söndag till er oxå!

      Radera
  2. Haha, det där skulle aaaaldrig gå hem hos mina herrar! Frukt har inget med mat att göra, anser mannen min bestämt. Jag har dock inte problem med det, tomater är ju också frukter så var går gränsen? Roligt att du provar på allt, D verkar vara en mästare i köket också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har med åren blivit allt mera benägen att prova ny mat, inte minst sedan vi slutade äta kött. D är en mästare på det mesta, för att inte säga allt, hon företar sig.

      Radera
  3. Så himla mysigt du får allt att framstå med dina fina bilder och så ljuvligt god vegetabilisk mat. Gillar att man blandar in frukt och bär i maten, det blir bara mer spännande och tillför extra god smak plus att det ser inbjudande ut på tallriken. Igår satt vi ute på terrassen och åt middag, tror inte det hänt tidigare, vi är ju iallafall i oktober. Idag har vi dessutom riktig sommarvärme med 30 grader, helt underbart :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är bra att jag får det att framstå som himla mysigt för det är nämligen himla mysigt. Det låter oxå himla mysigt att ni åt middag på terrassen igår. 30 grader låter härligt, här närmar vi oss ensiffriga gradtal nu.

      Radera
  4. Inomhus med levande ljus...hösten är här på allvar alltså...

    SvaraRadera
  5. Ja, här är det också slut med middagarna på balkongen. Men frukost och ibland lunch går fortfarande alldeles utmärkt. Men jag saknar de långa "uppsittarkvällarna" med en bok på balkongen.
    Pastarätten heter Puttanesca och är en av mina absoluta favoriträtter hos l'Incontro. De tillagar den även med kapris och persilja. Älskar den starka sältan från ansjovis mot den mjuka nästan söta smaken av tomater. Dregel, dregel! Lyx med sallad direkt från den egna trädgården:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blir det "kuraskymningkvällar", inte dumt det heller. Puttanesca , Nu fick jag lära mig nåt nytt igen. Och visst ger sältan en extra dimension.
      Visst är det lyx att plocka in grönsaker från trädgården i oktober. Idag blev det mera sallad och morötter till "Veckans fisk".

      Radera