Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 12 november 2016

Vintermåltid

I morse vaknade jag till en ljuvlig vintersol.
Med vintern följer en omläggning i vår mathållning. Gärna mustiga, heta grytor och liknande när den första snön anlänt. Igår bjöd D på en typisk vinterrätt, en mustig gulasch med potatis och apelsinmajonnäs.
Gårdagens gulasch.
En perfekt uppvärmning inför VM-kvalmatchen Frankrike- Sverige, 2-1. Så surt att Sverige förlorade då de gjorde en mycket bra match. Det var länge sedan jag såg Sverige spela så bra. Det mesta fungerade så bra att Sverige t o m dominerade  delar av matchen. Tyvärr fattades den där avgörande förmågan att sätta chanserna som det inte ges så många i dagens fotboll och ännu en gång besannades klyschan att ett lag är som sårbarast när man gjort mål; 0-1 i 54:e, 1-1 i 58:e och 2-1 i 65:e.

Förlusten till trots så smög sig ändå lite framtidshopp in.

6 kommentarer:

 1. Härligt med vintersol! Vi äter oxå mycket grytor och soppor såhär års. Just nu har vi en gulash i kylen som vi ätit av två dagar i rad. Men idag blir det annat, för vi är på väg på kryssning :)

  SvaraRadera
 2. På kryssning? Ni är alltid på G!
  Kryssa lugnt!

  SvaraRadera
 3. Oj, det var länge sedan jag åt soppor och grytor. Det blir inte så mycket det när det är varmt. Men man kanske borde ta och sno ihop en linsgryta snart, det brukar bli gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med ett grytframkallande klimat så kommer det liksom till dig vid den här tiden på året.

   Radera
 4. Kan inte låta bli att konstatera att även vi äter mycker soppa och grytor under hösten/vintern. Så gott och de värmer ju så fint - om bara mentalt;-) Finns det gulasch för vegetarianer????

  Fotbollsmatchen - ja, du såg ju mina kommentarer hos dig. Som vanligt är vi helt överens vad gäller fotboll:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det gulasch för vegetarianer. Att vara vegetarian är inget som helst problem. Kött går alltid att byta ut.

   Vår fotbollsfilosofi verkar vara likartad.

   Radera