Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 15 maj 2017

Greklandsinspirerat

När jag fyller år den 17 maj så brukar jag alltid önska mig en måltid med grekisk anknytning. I år började vi lite tidigare med det grekiska då  D igår till söndagsmiddag bjöd på  en förstärkt grekisk sallad. Det innebar oxå att vi grillade för andra gången i år liksom vi intog årets andra växthusmåltid.
Grillsäsongen är igång.

Quornfileer på grillen.

Sigge och Osborne är så klart med.

Grekisk sallad med dijonmarinerade
quornfiléer och tzatziki.

8 kommentarer:

  1. Härliga tider som stundar alltså!

    SvaraRadera
  2. Låter så härligt och ser underbart gott ut. Ni har dessutom en riktigt snygg och stadig grill ! Till skillnad mot vår som mer liknar en grill för camping men gott blir det ändå :-) Fast vi har som sagt inte kommit lika långt som ni när det gäller premiärer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den grillen står stadigt, men så är den oxå egendesignad och hemmabyggd. Idag har vi ännu en premiär.

      Radera
  3. Er grill är verkligen ett mästerverk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är benägen att hålla med dig.

      Radera
  4. Andra växthusmiddagen - GRATTIS! Jag vet ju hur mycket du njuter av dessa. Å om det hade varit Halloumi på grillen i stället för quornefiléer hade jag huggit in där;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det här är högtidsstunder för mig. Quornfileérna var helt ok, men visst är halloumi vassare.

      Radera