Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 17 juli 2017

Kål, kål, kål


D:s kåltunnel innehåller savoykål, spetskål 
och broccoli.
När du ser D:s kåltunnel här ovan så förstår du att olika sorters kål är en vanligt förekommande ingrediens i våra måltider just nu. Som t ex igår som du ser här nedan. Utsökt gott. Och nyttigt dessutom.
Stekt torsk med basilikaslungad 
savoykål.



6 kommentarer:

  1. Kål är gott och egenodlad smakar förstås bäst. Tyckte vid första ögonkastet att det låg några korvar där på tallriken men inser gladeligen att så inte var fallet :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inga korvar här. Däremot nyskördade morötter.

      Radera
  2. Fungerade det bra med fiberduken eller har ni "extra proteiner" i kålen? Vidrigt när man tittar ned i ett kålhuvud och det bara kryllar med kålfjärilslarver! De jäklarna gillar ju rucola också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiberduken har definitivt hållit kålfjärilarna borta. Vi har haft rikligt med riktig gödsel i år som satt extra fart på växtligheten.

      Radera
  3. Kål i alla dess former gillar jag skarpt, speciellt Savoy kål. Broccoli växer i munnen på mig, så den avstår jag.

    Måste säga att din tallrik som alltid är en fröjd för ögat, men vilka portioner du får i dig. Skulle kanske orka med en tredjedel max här;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Savoykål är jättegott. Broccoli kommer snart.
      Portionsstorleken? Allt ris orkar jag inte med. Jag är dock glad att jag fått aptiten tillbaka efter min downperiod.

      Radera