Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 29 juni 2018

Blandade känslor

I förra veckan föll ett stort träd strax bakom vår gäststuga och det skrev jag om här och här. De stora träden kan en vacker dag ses som en ståtlig grön förgrund mot en klarblå himmel, men när vinden tar i så upplever jag träden mera som ett hot. Det har medfört att jag varje dag blickar ut mot en av mina favoritvyer med blandade känslor, både lycka och ängslan.
Träden är ståtliga och vackra,
men oxå hotfulla.


10 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig. Det är inte nådigt om de vackra träden fälls av vinden och landar där det händer tråkiga saker.....

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att inget händer eller, allra helst, att träden tas ner som en förebyggande åtgärd.

  SvaraRadera
 3. Förstår absolut din "skräckblandade förtjusning". Skulle ha samma tankar som du. Nu ska man kanske inte måla f*n på väggen, men ändå.
  Att ta ner träden som du skriver i din kommentar är ledsamt såklart. Men vem äger träden? Ni, grannen eller kommunen?
  Kan inte låta bli att tänka på en artikel i lokaltidningen häromveckan. I rikemans Näsbypark i Täby hade en person fått nog av grannens höga träd. De skymde ju hans balkong och större delen av trädgården. Så han passade på när grannen var bortrest och lät såga ned träden. Ja, ja. Man tar ner träd av olika orsaker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marken/träden ägs av grannen/bonden som äger huvuddelen av markerna som gränsar till vårt Getingstorp. Det var oxå han som tog bort trädet som föll.
   Nej, jag tänker inte göra som personen i Näsbypark. Vi får hoppas att det löser sig på annat sätt.

   Radera
  2. Det där är olagligt enl jordabalken ... Hoppas han åkte på dryga böter. Förstå chocken att komma hem och någon jävel har fällt träden som faktiskt kanske betyder något för ägaren.

   Jag minns hur upprörda vi var när markägaren helt plötsligt bara fällde skogen bakom oss, från att haft en skog 100 m bort så var det ett sort sår, ett kalhygge. Så får man inte heller göra hur som helst, de som bor där ska informeras. De gjorde ju inte mycket för att återställa, det var hemskt att se. Han kallade det för skogsvård, alla vi andra i socken kallade det behov av pengar.

   Radera
  3. Att ta saken i egna händer och fälla någon annans träd är ju bara obegripligt.

   Det kan bli problematiskt när olika intressen kolliderar. Kalhyggen är ju oftast en styggelse, inte minst för djurlivet.

   Radera
  4. Och för oss som plockar kantarellerna.....

   Radera
 4. Hm, så tråkigt. De är ju så vackra, men förstår din oro. Sitter just nu på en sportbar på Rhodos och undrar om det blir Uruguay som går vidare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju värre katastrofer än fallande träd, men visst skulle det vara tråkigt om vårt egenritade och egenbyggda växthus skulle jämnas med marken.
   Det låter ljuvligt att sitta i en sportbar på Rhodos. Det var rättvist att Uruguay gick vidare.

   Radera