Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 3 oktober 2018

Torsk på

Nej, rubriken har inget med min fäbless för torsk att göra. Jag slås bara av att jag blivit torsk på mina morgonvyer. Vare sig jag blickar till höger eller till vänster när jag på morgonen öppnar fönstret så fastnar jag i nyanserna från igår. Knappt märkbara skillnader får mig att bli stående långa stunder (bara det) i sökandet efter vad nytt naturen har att bjuda mig idag.
Igår gick jag in i dimman när jag blickade ut här och
i förrgår....

Jorden i odlingsbänkarna ser idag ut att längta 
efter nya fröer att förädla.

14 kommentarer:

 1. Jag vet precis hur det är. Det är så njutbart att bara stå stilla och blicka ut över natur eller hav. Jag har alltid gjort så och behovet av att en utsikt är stor för mig, tydligen för dig med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att vi delar på samma behov och känsla som finns oberoende av var vi befinner oss.

   Radera
 2. Tänkte faktiskt på dig imorse när jag stod innanför balkongdörren och drack min Nespresso. Det var för kallt för att sitta på balkongen så jag "underhöll" mig själv att följa utvecklingen av våra gamla träd på innergården. Hur många på bara två/tre dagar ändrat färg från grönt till gult och några till knallrött. Otroligt vackert faktiskt. Däremot finns det fortfarande otroligt få löv på marken.
  Å sedan tänkte jag på D som inte kunde klippa gräset igår. Det kunde uppenbarligen våra trädgårdsarbetare inte heller göra. Men idag var det mest soligt så sista klippningen är nu genomförd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du och jag kan stå med likartade tankar på mornarna fastän vi finns i så olika miljöer. Visst är det härligt med en kompanjon som naturen som alltid finns där till beskådande.
   D kunde oxå klippa gräset idag, men hon blev inte riktigt nöjd så hon ska finputsa lite i helgen för att ge gräsmattorna bästa möjliga förutsättningar inför nästa säsong.

   Radera
 3. Svar: En minut kvar av matchen. Lider med dig. F****n och det på hemmaplan. Är verkligen ledsen för din skull. Å varför höjer sig alltid Messi (och Neymar också för den delen) i klubblagen, när de sällan lyckas med det i sina respektive landslag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surt! Jag gjorde samma reflektion om Messi i kväll. Visst är han bara bäst, men varför inte i landslaget. Nåt att fundera vidare på. Det finns alltid nåt att fundera vidare på när det gäller fotboll.

   Radera
 4. Svar: Skrattade gott åt din kommentar:-) Det var meningen att man skulle läsa "fel"! Å jag lyckades med dig i alla fall. Min IQ är inte speciellt hög, men jag kan vara ganska rolig iland;-)

  Såg Lloris målvaktstavla. Suck säger jag bara. Nej, usch och fy. Åsså torskade Liverpool också...

  SvaraRadera
 5. Det var ingen bra CL-kväll för våra lag.

  SvaraRadera
 6. Härligt med nya vyer varje dag! Och torsk är också gott ;-)

  SvaraRadera
 7. Det är fantastiskt att kunna följa minsta lilla skiftning i naturen, året om. Det är dom små små detaljerna som gör'et!

  SvaraRadera
 8. Visst är det en ynnest.

  SvaraRadera
 9. Ja, du har verkligen fina vyer att starta dagen med. Nog så viktigt. Sätter tonen för dagen på nåt sätt och nu ändras verkligen naturen dag för dag. Ena dagen dimma, nästa sol, sen mörka moln som dämpar färgerna.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det en gråmulen och helt vindstilla morgon. När jag öppnar fönstret och andas in den friska morgonluften så får jag en extra kick inför den dag som kommer.

   Radera