Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 12 november 2018

Spännande måltider

Någon form av ljusarrangemang 
hör till måltiderna under den 
mörka årstiden.
Måltiderna är mycket viktiga på Getingstorp. D är förstås den som står för läckerheterna som bjuds. Inte sällan har jag dock bidragit med recept. Lika ofta bjuder D på nåt nytt, helt skapat efter eget huvud. 

Vi försöker alltid göra något extra av helgernas måltider där maträtten gärna ackompanjeras av ett passande vin. Det är både spännande och njutbart att sätta sig till bords på Getingstorp.I fredags bjöd D på halloumibiffar
med tillbehör. Jättegott!
                                             
Biffarna fick sällskap av Sister´s run.
En trevlig bekantskap med därtill
enkel och stilfull etikett
.

                                                    
I lördags blev det smörrebröd. Tre nya varianter. Jättegoda!

Gårdagens middag kom från Marocko.

Här samsas många
spännande smaker.
Här är oxå fisken på plats. Fisktagine i gryta. Utsökt!Legrantrio Old Vines 2016 
 passade utmärkt till denna fiskgryta.14 kommentarer:

 1. Grytan såg god ut. Jag hade nog dock fått plocka bort russin och aprikoser innan servering. :D Gillar vinetiketten, kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att sonen och mannen din inte gillar russin och aprikoser. Vinetiketten ja, inte sällan är det enkla mest tilltalande.

   Radera
 2. Hon är fantastisk din D. Vilka bilder. Mums!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är hon fantastisk. Det är hon som tagit bilderna oxå. Mumsat har däremot oxå jag gjort.

  SvaraRadera
 4. Spännande värre!!! Dekorationen tilltalar! Ser ju gott ut alltihopa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ger en extra dimension när måltiden får omges av lite spänning.

   Radera
 5. Lyckost dej som har D som är så duktig på att laga mat!! Önskar att jag också kunde prioritera lite mer tid i köket!
  Allt såg supergott ut, från halloumibiffarna till den spännande grytan!
  Å cabernet sauvignonvinet hittade jag på systembolagets app, så den ska jag absolut köpa! Gillar den druvan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är lyckligt lottad. Hoppas att oxå du blir nöjd med vinet.

   Radera
 6. Dregel, dregel! Alla maträtter var helt i min smak. Nu är klockan efter midnatt och då vill jag egentligen inte bli sugen;-) Men precis som Emma så hade jag plockat bort russin och aprikoser. Men det är ju en bagatell i sammanhanget. Å du, dags att du antingen länkar till recepten eller frågar D om vad rätterna innehöll. KOm ihåg det till nästa gång du lägger upp ett så frestande inlägg;-)

  PS. Fotbollsgalan. Såg du den? Zlatan gånger två med Grunden Bois som höjdpunkt. Jo tack. Nilla Fischer, nej, det borde ha varit Asllani. VNL även där nej, det borde ha varit Granen. Resten var ju förutsägbart. Å programledaren Rickard Olsson var inte bara en katastrof klädmässigt. Eller vad säger du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag länkar när det finns recept att länka till, annars får du försöka utläsa ingredienserna och tillagning av text och bilder. Det borde väl inte vara så svårt för dig med din observationsförmåga och livliga fantasi.

   PS. Så klart såg jag fotbollsgalan. Kul att se hjältarna från -58, men varför bortsåg Rickard Olsson hela tiden från Agne Simonsson som verkade vilja komma till tals. Det var tråkigt att se. Det mesta var annars förutsägbart. Visst hade Asllani och Granen kunnat få Diamant- resp. Guldbollen, men valen som gjordes kan jag leva med. Nilla Fischer höll dessutom ett suveränt tacktal, en passning som jag tycker att VNL borde förvaltat på bättre sätt. Tacktalen ja, de flesta rent bedrövliga. Förutom Lotta Schelins.

   Programledarskapet är så klart inte en enkel uppgift, men Rickard Olsson övertygade inte. Varför inte i stället anlita någon av alla de ytterst kompetenta kvinnliga fotbollsexperter / reportrar som brukar lyfta och förgylla fotbollsevenemangen i TV. Inte bara RO utan oxå Olof Lundh svajade igår. Det blev tyvärr en högst medioker tillställning.

   Radera
 7. Oj vad många goda och spännande rätter! Älskar halloumi! Smörrebröd, mums! Tagine kan också vara väldigt gott (även om man kan få lite fööör mycket av den varan på plats i Marocko ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan mycket väl tänka mig att det kan bli fööör mycket av Tagine. Det var i a f gott att prova, men inget jag längtar efter dagligen.

   Radera
 8. Steve, vad det ser gott ut pch vackert för ögat..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid lika roligt när du tittar in hos mig. Gott och vackert var det.

   Radera