Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 7 april 2019

Utsikt vs blåst

Sedan skogen bakom vårt hus avverkades i fjol så har vi en fantastisk ny utsikt bort mot Kilsbergen. Ja, vi fick nåt annat på köpet oxå, nämligen en hiskeligt stark vind när det blåser från det hållet. Några gånger så har poolplåtar seglat iväg med vinden, men nu har vi lagt stenplattor på plåtarna så att dom ligger kvar. För övrigt så får vi tänka på att inte ha något löst ute i trädgården på baksidan som vinden kan ta med sig. Blåsten hade vi blivit varnade för så vi visste vad som komma skulle även om vinden ibland är kraftfullare än vi föreställt oss. Men, sammantaget så väger den nya utsikten över åt det positiva hållet.
Solnedgång över Kilsbergen en afton i april.

18 kommentarer:

  1. Ja, ibland får man ta det onda med det goda. Hoppas att de kvarvarande trädstackarna klarar sig nu när de inte längre har ett gemensamt skydd.

    Vind är starka saker! Och rätt läskigt också. Vet att när det blåste i huset i Sverige då sov jag riktigt dåligt, låg alltid och funderade på vad nu som skulle hända. Här är det inte riktigt samma sak, det blåser mycket men det mesta är liksom mer anpassar för det, sällan man ser ned fallna träd på samma sätt som i Sverige. Sedan känns det lite tyngre med ett murat hus än med ett trähus ...

    SvaraRadera
  2. Visst är det lite läskigt när vinden tar i ordentligt. Tryggt ändå att bo i ett hus från slutet av 1800-talet som står stadigt.

    SvaraRadera
  3. Vacker bild! Men förstår att det blåser mer ...!

    SvaraRadera
  4. Ja blåst kan nog ställa till problem... men ni har väl fått ljusare också med skogen borta? Dessutom går den vackra solnedgången in.

    www.nacka144.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu behöver vi i a f inte rädas nedblåsta träd.

      Radera
  5. Utsikten är verkligen helt suverän, men jag förstår din tankegång här. Nu har det ju varit två ovanligt blåsiga månader, åtminstone här, men uppenbarligen även hos er på Getingstorp. Konstigt nog påminner dina funderingar om något jag läste för ett tag sedan. Tror att det handlade om ett område i Brasilien, där man hade fällt en massa träd. Självklart revanscherade sig moder natur direkt med både översvämningar och stormar. Ja, jag vet att detta inte kommer hända hos dig, men tanken triggades inne i mitt lilla konstiga huvud;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jämfört med det du nämner om området i Brasilien så är det ju bara små vindpustar vi får. Det kan vara bra att tänka så ibland, att det kunde varit värre.

      Radera
  6. En sån vacker bild! Men blåsten är inget vidare...nu väntar vi på att värmen ska komma också!

    SvaraRadera
  7. Bara aprilvädret gjort sitt så har vi värmen här. Lite lindrigare än förra sommaren får vi hoppas.

    SvaraRadera
  8. Den här vintern går till historien som den blåsigaste jag kan komma ihåg. Det har varit kulingvarningar i parti och minut. Och de har kryddats med "risk för stormbyar" tätt som oftast.

    Klimatförändring?
    Jo!

    SvaraRadera
  9. Det finns alltid två sidor av samma mynt! Tyvärr, men utsikten är ju läcker!

    SvaraRadera
  10. Det ser så fint ut, men alla medaljer har en baksida. Håll i hatten!

    SvaraRadera
  11. Ett exempel på baksida: Pilstaketet vid växthuset har blåst sönder så det måste ersättas nu. Men, det har ju tio år på nacken så det var nog aktuellt ändå.
    Här är säkrast att gå hattlös.
    Medaljens framsida, utsikten, den njuter jag av dagligen.

    SvaraRadera
  12. Svar: Vilken match Tottenham gjorde, ja Man C också såklart. Såg highlights på Sportspegeln och Aftonbladet. Spännande värre, otroligt helt enkelt! Att unga Ajax skulle slå ut både Madrid OCH Juventus hade nog ingen tippat heller. Att Liverpool skulle spöa Porto var dock helt enligt plan om du frågar mig;-) Man Utd och stackars Solskjær tycker jag bara synd om. Vilken utklassning. Undrar vad som har hänt där efter den magnifika början efter att han tog över...
    Det är nu

    SvaraRadera
  13. Händelserikt värre. Kul ändå att det rörs om i grytan och att nya lag är med och slåss om titeln. Och VAR blir alltmera involverat.

    SvaraRadera