Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 21 maj 2019

Födelsedagsöverraskning

Den syttende mai hade jag, som den "grekgubbe" jag är, önskat mig en grekisk sallad med vederbörliga tillbehör som födelsedagsmiddag.
Nu blev det inte riktigt så då D överraskade mig med en överdådig middag med Norrlandsanknytning. Jag är ju norrlänning oxå.

Ett D-arrangemang.

Ett till D-arrangemang.
Meny:

-Tunnbrödsbakelse med frasig torsk, blomkål och krasse.
Vin: Dreissigacker Riesling 2017.
Tunnbrödsbakelsen med sitt vin.

Tunnbrödsbakelse i närbild.
- Fjällröding med rostad mandelpotastis, sikrom och purjolök.
Vin: Cotes de Jura Chardonnay 2016
Fjällröding under tillagning.

Fjällrödingen och dess vin.

- Kaffe och äppelkaka.
Plantation pineapple
Avslutning på en ljuvlig måltid.D vet att min absoluta fiskfavorit är fjällröding som det dock är mycket svårt att få tag på här nere. Men, när D bestämt sig ska det mycket till för att det inte blir som hon vill och därför fanns favoriten fjällröding på min tallrik. Vinerna var särskilt utvalda för att passa till maträtterna och det gjorde dom med bravur. Underbart! En bättre födelsedagsmåltid hade jag inte kunnat önska mig.
En nöjd 69-åring.
6 kommentarer:

 1. Tänk, vilken festmåltid! Och oj oj oj vad mycket ni åt! Men det förstår jag, så gott som det nog var.

  SvaraRadera
 2. Nog var det en festmåltid allt.

  SvaraRadera
 3. Dregel, dregel! Vilken festmåltid som du är såååååååå värd. D är verkligen fantastisk. Tänker inte bara på fjällrödingen utan även på tunnbrödsbakelsen med tork. En udda kombo som jag gärna hade smakat. Å sååååå fint den var "förpackad". D kan hon:-)
  Bilden på dig är så fin! Om jag ska vara ärlig så ser du betydligt yngre ut än 69. Så en gubbe är du då absolut inte, varken vad gäller utseendet eller "sinnet".

  SvaraRadera
 4. Tack för dina vänliga ord, såna mår vi alla bra av att få oss till livs.

  SvaraRadera
 5. Grattis i efterskott!
  Vilken middag, så gott det ser ut!

  SvaraRadera