Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 31 december 2014

Nyårssupéförberedelser

Kvällens nyårssupé
Förrätt: Potatisplättar med löjrom.
Varmrätt: Svartpepparstekt tonfisk på en bädd av spenat och ugnsbakad broccoli.
Dessert: Citron- och limesorbet med vaniljvarma hallon.
Tilltugg vid tolvslaget: Olivsnittar med lagrad ost.
Erik, 8 och Alice, 6 får var sin specialdesignad nyårstallrik med sånt de särskilt tycker om.

Inköp och övriga förberedelser har ombesörjts av D. Tillagningen kommer att skötas av herrarna Marcus, Per och Erik. Min egen roll blir i år mera som stöttande coach. Gubben börjar bli sliten, men jag vill ändå vara med.

Jag önskar dig ett trevligt nyårsfirande och ett Gott Nytt År!
Läcker tonfisk från saluhallen i Örebro.

Bas till desserten.

Som synes så dukade D redan igår kväll.
Med "lilla familjen" på plats blir vi 8 till bords.












8 kommentarer:

  1. Oh, vad gott och trevligt det ser ut!
    GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har alla förutsättningar att bli en lyckad nyårssupé.
      Det walesiska språket är faktiskt riktigt roligt att se i skrift. Men sedan ska det också talas vilket inte känns helt enkelt. Gott Nytt År!

      Radera
  2. Fantastiskt läckert! Hoppas ni får en riktigt härlig kväll och ett riktigt Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  3. Vi njuter det värsta vi kan. Just nu.

    SvaraRadera
  4. Jag blir alldeles lyrisk när jag läser om er nyårsmeny! Det kan inte bli annat än superlyckat! Vilket härligt slut och ett lika härligt nytt!
    Jag önskar dig och D en fin fortsättning på det nya året som just har landat!

    SvaraRadera
  5. Vår nyårsmeny blev verkligen lyckad. Att sedan få fira med familjen här hemma gjorde årsskiftet till nåt alldeles extra och minnesvärt.
    God fortsättning till dig och de dina!

    SvaraRadera