Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 22 september 2015

Skördetider

Nu är det skördetider och trädgårdssäsongen går mot sitt slut. I söndags när det var strålande väder så passade vi på att grilla och att äta middagen i växthuset. Kanske var det årets sista grillning. Det gäller att ta vara på tillfällena.

Grillen på uppvärmning.

Gambas och spett med vit gurka och tomater.

Till det ris, tabbouleh och en god örtsås.

Persilja är en personlig favorit. . Här krusbladig.

Och här slätbladig.

Det blir gott om rödlök och vitlök.

Den korgen tar jag gärna.

De tomater som inte hunnit med
får mogna inomhus.

10 kommentarer:

  1. Fantastiskt gott ser det ut! Och visst är det så att grillsäsongen lider mot sitt slut, men det är ju inte så länge kvar till nästa...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis vad jag vill höra, snart är det dags igen.-

      Radera
  2. Japp, skördetider här också! Igår skördade jag av det som blivit något av. Och jag har också båda sorter av persilja och den hackar jag av och lägger i frysen så jag har lite framöver när den ute kanske farit illa av väder och vind!
    Härligt med den goda maten och tabbouleh var länge sen jag åt, måste jag ju göra nu när persiljan är så fin! Tack för förslaget!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fylla förråden inför vintern är en tacksam syssla.
      Tabouleh har blivit ett favorittillbehör.

      Radera
  3. Kan inte låta bli att dregla hä faktiskt! Vilken fantastisk skörd av godsaker. Nu är bara min fråga - vad gör ni med alla dessa grönsaker? Jag menar lök och vitlök för att inte tala om tomater "ruttnar" ju efter en vecka eller så. Konserverar ni dom eller?!

    Ja, jag vet att du/ni tycker att jag ställer dumma frågor, men som genuin asfaltbonde har jag väl rätt till att fråga;-)

    Å tabbouleh är ju såååååå gott. Brukar köpa det ganska regelbundet i Hötorgshallen.

    SvaraRadera
  4. Det som kan frysas hamnar förstås i frysen. Så har vi förstås jordkällaren som jag ska visa dig i nåt kommande inlägg. Jag kanske får göra ett särskilt "vinterförvaringsinlägg" Det är klart satt du ska fråga. Det är bara trevligt att kompetensutveckla asfaltsbönder.
    Här "ruttnar" i a f ingenting.
    Med mycket persilja, tomater och lök så kan vi frossa i tabbouleh.

    SvaraRadera
  5. Låter och ser helt underbart ut! Smart att lägga tomaterna i en låda.
    Jag är persiljoman så jag håller med dig bästa kryddan. Har den till allt.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att låta tomaterna mogna i en kökslåda var nåt tips som D snappat upp.
      Då är vi minst två persiljomaner då.
      Ha de gott!

      Radera
  6. Härligt att ni fick lite mer fint väder i Sverige! Gambasen ser väldigt goda ut! Vi har inte sett räkor i butiker på evigheter (inte en enda gång på Balkan), det är något vi saknar...

    SvaraRadera
  7. Solen tittar fram då och då så då passar vi på. Nästa gång den tittar fram är det dags för årets sista gräsklippning..
    D blir det säkert nåt med räkor på tallriken när ni landat här hemma.

    SvaraRadera