Sedan vi 2008 flyttade ut på landet så har jag blivit både mera medveten och mera kräsen. Det ledde bl. a. till att jag/vi för några år sedan slutade äta kött. Ett klokt beslut inte minst i sken av att köttskandalerna blivit allt flera. Jag förstår numera att det kött jag förut köpte och som såg fint ut där det låg och glänste i köttdisken samtidigt var det kött som var mest besudlat med tillsatser för att just se lockande ut och "lura" konsumenter som mig till köp. Vad ska man äta om man inte äter kött hade jag nog frågat mig i "mitt förra liv". Nu formulerar jag i stället frågan "varför ska jag äta kött"? Det finns ju så många alternativ, både nyttigare och godare.
Jag försöker hela tiden hitta recept på spännande rätter för att på nåt sätt bidra till kosthållet. D förfinar, vidareutvecklar och förverkligar sedan dessa recept till ljuvliga måltider som jag får njuta av. En enkel åtgärd för att underlätta frånvaron av kött är att vi har så väl en soppdag som en fiskdag varje vecka.
Gårdagens spenatsoppa. God och vacker att skåda. |
Nej, jag tror inte heller att så många är intresserade av vad jag äter men jag skriver ändå om det. Kanske för att måltiderna är så viktiga i min tillvaro. Eftersom jag uteslutande lever mitt liv här på Getingstorp utan t ex restaurangbesök eller andra utsvävningar så blir vardagliga ting stundom upphöjda till nästan himmelsk nivå. Jag trivs med att njuta av det enkla, det vardagligt nödvändiga.
Ett annat skäl till att jag skriver om dessa vardagliga ting på min blogg är att jag trivs med det. Jag skriver mest för min egen skull, inte för att jag tror att någon annan är intresserad. Jag gjorde ett avbrott i skrivande för knappt ett år sedan men började rätt snart att blogga igen. Efter en tid så lär jag oxå känna andra bloggare som följer min blogg och jag deras. Personer som jag aldrig personligen träffat men som jag ändå tycker att jag "känner" och vars vardag jag gillar att följa. Och som bland mycket annat då och då bjuder på recept till nya spännande maträtter som jag aldrig tidigare provat. Tipsar om ett gott vin, en bra bok, en bra film. Eller bara inspirerar till en ny tanke. Dessutom får jag lära mig mycket om världen utanför Getingstorp och Sverige. Att blogga är både mättande och bildande.
Tack för inspiration! Jag ÄLSKAR spenatsoppa men har nog inte lagat det på tio år!!!
SvaraRaderaKul att kunna inspirera till en älskad maträtt. Smaklig måltid!
RaderaMaten här tenderar att bli mestadels fisk och kyckling, medan det blir allt mindre nötkött och den största orsaken till det är väl att allt nötkött importeras och blir betydligt "dyrare än det är gott".
SvaraRaderaSedan håller jag med dig i fråga om bloggandet, det ger fantastiskt mycket!
Håller med om att kött dessutom "kostar mer än det smakar".
SvaraRaderaSpännande att som du få pröva på en helt ny matkultur.
Utan bloggen skulle jag t ex inte vetat så mycket som jag idag vet om Singapore och dess omgivningar.
Bra skrivet Steve - att skriva för sin egen skull och ibland få en kommentar ute i bloggvärlden är trevligt :-)
SvaraRaderaTack!
Radera